Kanttekeningen

ChrisDe meningen die ik formuleer kunnen gezien worden als kritische kanttekeningen bij het gemeentelijk beleid. Ze worden opgeslagen in een archief dat voor iedereen toegankelijk is.

Voor het maken van deze kanttekeningen maak ik gebruik van bronnen die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Daarbij gaat het voornamelijk om notulen van vergaderingen, nieuwsberichten van de gemeente en of politiek partijen en publicaties in de “officiele” pers, zoals de Enkhuizer Krant.

Zogenaamde inside informatie acht ik minder betrouwbaar, omdat moeilijk valt beoordelen in hoeverre vertrouwelijk gedane mededelingen niet tot doel hebben een bepaald belang te dienen.

Al met al zijn er de afgelopen 5 jaar meer bijna 1700 kanttekeningen geplaatst (waarop meer dan 6000 keer is gereageerd). Die kanttekeningen bevinden zich in een door iedereen te raadplegen archief en geven een beeld van het politieke leven in Enkhuizen gedurende de afgelopen 5 jaar.

Om dat in perspectief te plaatsen, ik schat dat het het aantal publicaties van de alle raadsfracties tezamen minder dan 100 is en bovendien moeilijk toegankelijk. In de meeste gevallen is reageren op die publicaties onmogelijk.

Toegang krijgen tot mijn archief met “kanttekeningen” kan op drie manieren.

Ten eerste is een onderwerpen wolk. De grote van het lettertype is een indicatie van het aantal berichten dat zich in die wolk bevindt. Bij het aanklikken van het onderwerp verschijnen kanttekeningen in omgekeerd chronologische volgorde.

Tien stuks per keer, waarna gekozen kan worden voor de volgende 10.

Ten tweede kan men kiezen voor de berichten in een bepaalde maand. Als men weet wanneer een raadsvergadering heeft plaatsgevonden (zie gemeente agenda) dan kan men ook de kanttekeningen uit die bepaald maand selecteren.

Ten derde is een een algemene zoekfunctie, waarmee bepaalde (in de tekst voorkomende) woorden kunnen worden opgezocht.

De afgelopen 5 jaar is er door raadsleden (met uitzondering van voormalig raadslid Bokhove) maar met mondjesmaat op mijn kanttekeningen gereageerd.

Het is aan hen daarvoor een reden te geven.

Ga terug naar normale weergave door op berichten te klikken.

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s