Rioolonderzoek

riool-669x297Als je het mij vraagt volgt fractievoorzitter van der Pijl van Nieuw Enkhuizen sinds kort een schriftelijke cursus marketing en wil hij zijn collega raadsleden imponeren met het jargon dat hij inmiddels heeft aangeleerd.

Zo stelde hij afgelopen dinsdagavond, dat we ons (voor wat betreft het drugsbeleid) te veel concentreren op het aanbod (de dealers) en te weinig op de vraag (de gebruikers).

Om die vraag te kunnen bepalen stelde hij een 10.000 euro kostend rioolonderzoek voor, dat dank zij de bereidwillige medewerking van zijn coalitiegenoten ook de eindstreep haalde.

De oppositie vond het weggegooid geld. Een opvatting waar ik me graag bij aansluit.

Zo ben ik benieuwd wat van der Pijl uit de gevonden waarden gaat concluderen. Dat er in Enkhuizen 2000 cocaïne gebruikers zijn die dagelijks 1 gram wegsnuiven. Of duizend die dagelijks twee gram wegsnuiven of wellicht 500 die elke dag 4 gram in de neusgaten laten verdwijnen.

Want wat anders kun je (op basis van de gemiddelde waarden die een rioolonderzoek oplevert) concluderen. Anders gezegd, welk antwoord op de “vraag” heb je als de de gemiddelden van een rioolonderzoek weet. Helemaal niets, het is gewoon gewichtigdoenerij in de richting van de gewone burgers. De indruk wekken dat inzicht in de gemiddelde waarden je een stap dichter brengen bij de oplossing van het probleem.

Ik ken niemand in mijn omgeving die het gebruik van harddrugs probeert te bagatelliseren. Ik ken ook niemand die het bestaan ervan ontkent.

PijlIk ken ook niemand die er op tegen is om het gebruik van harddrugs zo veel mogelijk tegen te gaan door middel van het geven van voorlichting.

Op basisscholen, middelbare scholen of waar dan ook.

Het geven van voorlichting kost geld, maar ik heb nog nooit iemand horen beweren dat het hier om verspild geld gaat, want elke verslaafde aan harddrugs is er één teveel.

Maar om het schaarse geld waarover we kunnen beschikken te besteden aan zinloze onderzoeken die de oplossing van het probleem geen stap dichterbij brengen is bijna te gênant voor woorden.

Maar nog veel gênanter is het feit dat de coalitiepartijen SP en CDA hun verstand even op nul hebben gezet om coalitiegenoten NE en CU/SGP een publicitair succesje te gunnen, dat ook best wel € 10.000,- mag kosten.

Daarvoor is het probleem te ernstig en te serieus.

En dat durf ik te beweren zonder dat ik weet wat de uitkomst is van het rioolonderzoek.

Auteur: Pim

Als blogger druk bezig met de Paljas Projecten, zoals Pim's Prietpraat en Gedupeerden.*

8 gedachten over “Rioolonderzoek”

  1. Zelden maar dan ook zelden zo,n ramp raad meegemaakt. Maar 1 ding is zeker het failliet van Enkhuizen komt zo ook snel dichterbij. De brand haarden vlammen rustig verder……..

  2. ach, we komen in ieder geval als Enkhuizen in de krant als een “drugsgemeente”. Lekker positief NE! Dan was Jan Frankx als vertegenwoordiger van onze mooie stad toch heel wat slimmer.

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s