Domme vragen en antwoorden

RaadVandaag lees ik in de Enkhuizer Krant dat ik met mijn schrijverij toch enig resultaat heb geboekt. De informatiebijeenkomst over het REZ is weliswaar voor raads–  en commissieleden bedoeld, maar de pers en andere belangstellenden mogen aanschuiven om kennis te nemen van de toelichting.

Uiteraard blijft het stellen van vragen voorbehouden aan raads- en commissieleden.

Prima, nu alleen nog even het bestaan van dit soort van vergaderingen gewoon agenderen en  we zijn waar we wezen moeten.

Opvallend is het argument dat de raadsgriffier gebruikt voor het beleid tot dusver, dat enigszins afwijkt van hetgeen ik eerder  de Baasdoctrine noemde.

Baas vindt het nutteloos om aanvullende informatie te verstrekken aan buitenstaanders, omdat die toch geen rol spelen bij de besluitvorming en is om die reden voorstander van besloten informatieve vergaderingen.

Raadsgriffier Lankman geeft een andere reden voor beslotenheid. In de knusse atmosfeer van jongens (en meisjes) onder elkaar zouden raadsleden zich vrijer voelen om domme vragen te stellen.

Nu ventileer ik met enige regelmaat kritiek op onze raadsleden, maar dat heeft zelden betrekking op het feit dat ze “domme” vragen stellen, maar meestal op het feit dat ze “te weinig” vragen stellen.

Sterker nog, ik heb in het verleden wel eens mijn verbazing uitgesproken over het feit dat vrije tijds politici (wat onze raadsleden zijn) zich dusdanig goed in een onderwerp hadden ingelezen, dat de wethouder geen antwoord wist op hun vragen en moest terug vallen op ambtelijke bijstand.

Iemand die met enige regelmaat commissievergaderingen bijwoonde vertelde me ooit, dat er op de publieke tribune in de raadszaal  nauwelijks ruimte was voor het publiek vanwege het aantal aanwezige ambtenaren om (in gevallen van nood) de wethouder te kunnen bijspringen.

Maar goed, zoals de Enkhuizer Krant terecht constateert zijn er geen domme vragen, alleen maar domme antwoorden.

Aanstaande maandag zullen we het dus meemaken. Of er domme vragen worden gesteld en of er domme antwoorden worden gegeven.

Ik kan me daar nu al op verheugen.

Advertenties

Auteur: Pim

Als blogger druk bezig met de Paljas Projecten, zoals Pim's Prietpraat en Gedupeerden.*

One thought on “Domme vragen en antwoorden”

  1. Blijkbaar kennen de vrijetijdspolitici niet het gezegde/spreekwoord:
    Het stellen van domme vragen bestaat niet, maar het “niet” stellen van vragen is dom.

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s