Alweer apparaatskosten.

In de Enkhuizer Krant vandaag in de rubriek “Het Woord Staat Vast” een mooie foto van (sport)wethouder Olierook die een oorkonde uitreikt.

Het slachtoffer is Madouc Linders, die 8 maanden eerder Nederlands kampioen badminton is geworden voor onder dertienjarigen.

Wethouder Olierook verklaart de ontstane vertraging als volgt. De afdeling sport bestaat uit slechts één part-time ambtenaar.

Dat moet dan een van de best betaalde ambtenaren van de gemeente zijn.

begroting

Voor wat betreft het beleidsveld sport is er in de programmabegroting 2014 maar liefst € 319.000,- aan apparaatskosten opgenomen. Dat lijkt me een uitzinnige beloning voor een part-time ambtenaar.

Tijd voor vragen aan de wethouder dunkt me, maar dan zit er niets anders op dan wachten tot na de verkiezing, want het college reageert niet op opmerkingen die gemaakt worden op een particulier weblog.

Maar het kan natuurlijk ook nog, dat een zittend raadslid aan de wethouder vraagt hoe het nu precies zit met die apparaatskosten.

Anders dan Christian Bokhove zal ik daar dan niet boos over worden. Winking smile

Advertenties

Auteur: Pim

Als blogger druk bezig met de Paljas Projecten, zoals Pim's Prietpraat en Gedupeerden.*

4 gedachten over “Alweer apparaatskosten.”

 1. Sportservice West-Friesland verzorgt sport/bewegingsgerelateerde zaken voor meer gemeenten in West-Friesland. De Jeugdsportpast, ondersteuning aangepast sporten, bewegingsonderwijs, verenigingsadvisering waarvoor de expertise of capaciteit in deze gemeenten ontbreekt.

 2. Die laatste zin is wel grappig.

  Je zou natuurlijk ook zelf even verder kunnen kijken en:
  – rekening houden met het feit dat in dat bedrag ca. 110% overhead zit;
  – er meerdere soorten apparaatskosten zijn. Voor een indruk: ik vond een blogpost van *niemand* van een zekere politieke partij waar http://enkhuizen.sp.nl/weblog/files/2011/01/overhead_bijlage7_prodbegrs.pdf gepost werd. Taakveld 530 en 531.
  – Volgens mij wordt ook zoiets als inhuur van de Sportservice er onder gerekend.

  Maar je kunt natuurlijk ook gewoon vragen stellen ipv. wat onderzoek doen 😛

  1. Aha, inhuur sportservice, had ik niet aan gedacht. Aan die 110 % overhead had ik natuurlijk wel gedacht, maar 150.000 euro voor een parttime ambtenaar vond ik evengoed erg veel.

   Ben benieuwd of onze sportbestuurders tevreden zijn met de slogan, er is geen geld wat daarvoor huren we sportservice in.

   Ik ben over dat inhuren overigens altijd vrij sceptisch geweest en zal het betreffende bericht proberen op te duikelen.

   Tot slot die vragen zal ik zeker stellen als ik in de raad gekozen wordt. Tot die tijd moet ik mij beperken anderen op te roepen om vragen te stellen.

   1. Ik weet het. De sportservice vind ik relatief gezien wel redelijk werken. Net als de milieudienst. Maar in algemene zin vind ik inhuur duurkoop: je bouwt geen expertise op, en voor de meest simpele singen betaal je de hoofdprijs.

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s