Pimsep

Omdat ze bij Facebook van alles van je willen weten heb ik Pimsep (Pim’s Eigen Persbureau) maar als werkgever opgevoerd en mijzelf de functie van blogger gegeven.

Maar nu Pimsep ook haar eigen Facebook pagina heeft wordt het misschien tijd om de functionaliteit van Pimsep wat uit te breiden.

Het is idee is het volgende. De Pimsep-pagina is volgens mij  zo ingericht dat iedereen daar opmerkingen of foto’s kan plaatsen en vragen kan stellen. Helemaal zeker ben ik niet, Facebook kent voor mij nog vele geheimen, maar als het goed is heb ik alle vinkjes op de juiste plaatsen gezet.

Dat maakt het dus mogelijk dat iedereen die denkt over “nieuws” te beschikken dat gewoon gewoon verder kan vertellen met als bonus dat anderen daar ook op kunnen reageren.

Laten we zeggen, de moderne versie van het zogenaamde “leugenbankje” aan de haven. Uiteraard moet het wel een beetje “leuk” nieuws zijn en niet uitmonden in oeverloos gekanker.

Het “nieuws” moet natuurlijk ook betrekking hebben op ons stadsbestuur. Dat wil zeggen geen schattige foto’s van kinderen en kleinkinderen, maar foto’s van Jan Franx in zijn wielerpak blijven natuurlijk altijd welkom.

Kortom alweer een mogelijkheid die het internet ons biedt, nu eerst maar eens afwachten of er gebruik van wordt gemaakt.

Je kunt je op deze “nieuwsvoorziening” abonneren door de “vind ik leuk” knop op de Pimsep pagina aan te klikken.

Met het blog blijf ik natuurlijk gewoon door gaan. Maar je kunt niet over alles een stukje schrijven of een mening hebben dus lijkt me de Pimsep-pagina op Facebook een welkome aanvulling.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Pimsep”

  1. Volgens mij heb je al een Facebook account Hans. Maar het aanmaken zo’n account lijkt me een geringe prijs voor de mogelijkheid om een onafhankelijke lokale pers te kunnen steunen. We all have to make sacrifices

   Like

   1. Nee hoor, ik heb geen facebookaccount. Er zijn wel een huisarts en een consultant die ook Hans Langbroek heten, die geloof ik een facebookaccount hebben. En een Haarlemmer die onder die naam iets onduidelijks op internet doet.
    Op twitter begeef ik me wel, maar niet zo heel erg over lokale politiek.

    Like

 1. Hoi Pim, met het advies dat iedereen maar een pseudoniem moet gebruiken ben ik het niet eens. Er wordt wat, laat ik het netjes doen, “gezegd” op internet onder een pseudoniem. Als je ergens voor staat hoef je je niet te schamen en kun je gewoon je naam gebruiken. Alleen mensen die willen schofferen “zeggen” wat onder een pseudoniem. Er wordt wat stiekem gedaan op het internet onder een pseudoniem van alles en nog wat roepen, maar ondertussen voor de buiten wereld je handen in onschuld wassen.

  Like

  1. Het gaat om de inhoud van een bijdrage lijkt me en niet wiens naam er onder staat.
   Mooi woord trouwens schofferen. Kan uitgelegd worden als het beledigen van een hoger geplaatste. Je hebt (denk ik) geen idee hoe lang de tenen van onze hoger geplaatsten zijn en hoe kleingeestig en pietluttig ze kunnen zijn als ze menen dat ze “geschoffeerd” zijn.

   Like

 2. ook leuk als je door de gemeente ( amtenaren ) er als burger keihard op afgerekend gaat worden als je iets verkeert zegt ( in hun beperkte denkwereld )
  want dat dat gaat gebeuren is natuurlijk onvermijdelijk

  Like

  1. Heb ik eerlijk gezegd nog geen last van gehad, maar ik raad mensen wel aan om op mijn blog een pseudoniem of alleen een voornaam te gebruiken. Is iets ingewikkelder op Facebook natuurlijk.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s