Steenklomp

Mevrouw Kuijsten van de CU/SGP combinatie liet ons tijdens de laatste vergadering over het SMC weten dat “mensen voor stenen” gaan.

Mooie uitspraak die respectvol werd aangehoord (moeder spreekt) maar waarvan ik de betekenis echter maar moeilijk kon doorgronden.

Ging het niet over de realisatie van een aanzienlijke steenklomp in de binnenstad waartegen meer dan duizend mensen hadden geprotesteerd.

Had ze niet beter kunnen zeggen “stenen gaan voor mensen?”.

Waar ze zich ook druk over maakte was wie er gegevens naar het NHD had gelekt over de 50/50 kans dat het hele project als gevolg van juridische procedures zou worden afgeblazen.

Typerend voor het niveau van de beraadslaging.

Dat je jezelf afvraagt wie er feiten naar buiten heeft gebracht en je nauwelijks aandacht schenkt aan de   de mogelijke financiële gevolgen van die feiten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Steenklomp”

  1. Alois Prinz “Wenn du recht schwer betrübt bist, dass du meinst, kein Mensch auf der Welt könne dich trösten, so tue jemand etwas Gutes, und gleich wird’s besser.”

    Like

  2. Prediker 5:7 – Wanneer je ziet dat in het land de armen worden onderdrukt en het recht en de rechtvaardigheid geschonden, wees dan niet verbaasd. Want een hoge ambtenaar wordt door een hogere beschermd, en zij beiden weer door ambtenaren die nog hoger zijn.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s